Vindelälvsdraget med Lucky Loosers....

Första dagens äventyr och jag tror jag börjar med att låta bilderna tala...

 

 



 

 

 

 

 

Ja, och så en liten skriftlig redogörelse som klargör förloppet!

-20gr och en inte helt stängd ytterdörr, natten var minst sagt frostig!
Sena iväg från stugan riskerade vi att missa starten i Ammarnäs och stämningen i gula bussen var inte helt på topp.... 2 mil från Sorsele glömdes emellertid detta bort, då motorn hostade till ett par gånger för att sedan ge upp andan totalt.
Paniksamtal till försäkringsbolag och vi blev lovade såväl bärgare som hyrbuss. Vi hade ständig telefonkontakt med bärgarn för att stråla samman vid vraket (jag hade ingen större lust att tillbringa hela dagen där!!)
Anders och jag kastade oss iväg för att skicka Björn, VTB och Hirrevirre ut i spåret, åkte och tog emot dem igen efter genomförd körning och hastade söderut för att försöka hitta Anders växel. 
Härefter klaffade händelserna nästan osannolikt bra; det visade sig att gula bussen stannat precis där Anders skulle växla, och lagom till växklingen dök bärgningsbilen upp med hurbussen på flaket! Björn skickade iväg ekipaget Anders och jag skiftade bilar, lyfte över alla hundburar och packning i den faktiskt något längre hyrbussen och vinkade sedan av den gula som försvann till verktad i Lycksele.
Lyckliga for vi sedan och hejade in Anders varefter dagen var avslutad ( Bodel hade farit iväg i omstart på sista sträckan!)

Dagen avslutades med traditionsenlig prisutdelning där vi, tvärt emot vad traditionen bjuder, kammade hem ett av priserna!
Taktiksnack inför morgondagen...


och så boendet de två första nätterna på Sorsele Camping, tre personer med sex hundar varav fyra hanhundar som inte direkt älskade varandra.....



DAG 2

... bjöd på motvind och kraftigt snöfall, vilket gjorde min första sträcka lite spännande eftersom all sikt försvann efter en kilometer bakom nedisade glasögon!
Lite bilder från dagen!









Anders växlar till Henrik, som startar Helga Hojt för sista gången i hennes tvivelaktiga dragkarriär....









Vårt boende i Björksele!



Laget komplett nu när "böckerna", dvs Lena, Max och Victor anslutit!




DAG 3

.... blev vi välsignade med betydligt angenämare väder, sol och vinden i ryggen!
Spåren fortfarande mjuka, men härliga förutsättningar för turåking!
Björn valde bort Torstehn ur sitt tvåspann och svettades ymnigt när han kom in för växling med en avslappnad, endast något uppvärmd Hirvin och jag passade på tillfället att köra en taggad Torstehn istället för flickorna idag.
Skaplig fart fram till Harta, därefter började vi se alltfler konkurrenter i spåret och Torstehn blev lite blyg!
Vi kom in på en hedrande sistaplacering på vår sträcka!

Dagens bilder!



Förarglig tjuvstart av svårtyglat spann....





Vi gjorde reklam för vår framgångsrikt korsbandsopererade stjärna i bilrutorna och kunde konstatera att ett flertal av våra små informationsblad nått intresserade läsare!

Ja, eftersom jag hade start mitt på dagen, fick kameran vila resterande tid denna dag!


DAG 4

Även denna sista dag hade vi ett underbart väder med sol i ansikte och vind i rygg! Spåren var någon fastare idag och flickorna var grymt taggade efter 2 dagar i stillhet!
Vår placering på dagens sträcka???  Sist förstås!!
Det satt många fikande åskådare längs vägen och spred förföriska dofter av smörgås framför nosen på flickorna och dom var ju inte nödbedda att kolla läget! Många glada skratt och uppmuntrande tillrop följde mig längs målsträckan och vi hade en alltigenom fin åktur fram till mållinjen där laget stod och gjorde vågen! Hjälpt av busvisslingar från Husse sista kilometern kunde jag dessutom glida in i målområdet med både fart och stil!

Bilderna!

 
Eva, första växlingen                                       till Karin

 
Förvarningen!!!!  En historisk, helt otypisk 7:e placering så här långt!!!



Lagmedlemmar i chock, men det rättade ju till sig under dagen med min och Lina start!

Vi slutade på en hedrande 28:e placering av 31 lag, håller alltså både stil och målsättning även iår!
Målbilder blev det inga, eftersom Björna hade fingrarna i munnen, desperat busvisslande för att vi över huvudtaget skulle komma fram, men det finns med största sannolikhet snart fler bilder på Lucky Loosers hemsida!

Nu kunde man ju tro att referatet från årets drag skulle vara slut, men........


EPILOG!!

Då Lina, med sin bil stående i Östersund, efter prisutdelningen konstaterat att bilnycklarna befann sig i hennes packning som med stort försprång redan var på väg ner till Ljusdal i hennes pappas bil, packades både hon och Trassel in i vår lånebuss.
Hemma vi 22-tiden där vår UNDERBARA husvakt tillika jaktelev Natalie väntade med middag!
I säng strax efter midnatt......

Måndag morgon upp kl. 7.00 för att köra två bilar, hyrbuss och blå folkabuss, via Östersund med Lina och Trassel, upp till Storuman igen för att återlämna hyrbussen som måste vara där senast måndagkväll!



Startar åter mot Ljusdal från Storuman vid 17.30, undviker att fundera över behovet av sömn och fokuserar på väntande pizza och te hemma hos vår gode vän Calle B. i Hoting!
Vi hade ett mycket trevligt stopp där och allt går fantastiskt bra ända tills vi vid 22-tiden (= mörkt, kallt och blåsigt...!!)  kommit 15 km från Hoting.
Då plötsligt börjar vi känna lukten av uppseglande behov hos någon av hundarna, tätt följt av desperat gny, gnäll och yl från NÖDIG Torstehn........ Stressade letar vi febrilt efter en P-plats och
DÄR!!!!!
DÄR HAR VI DEN!!!!!

........ INTE!!!!!!
Något försent inser vi att det är snorhalt i vägkanten! Snabbt och lätt skär framhjulet djuuuupt ner i den överplogade snön och vi får vänta på bärgare i 1,5 timme!
Som väl var lyckades vi trixa ut den nödiga hunden som lättad gjorde sina trängande behov utanför bilen. Dock hade jag, trött som jag var imorse, glömt jacka och tröja, så när Calle kom med varm bil för att hålla oss vid gott mod blev jag mer än tacksam, då det visade sig omöjligt att trixa tillbaka Torstehn in i bilen igen innan dörrarna frilagts! 

Japp, vi var utan ytterligare missöden hemma igen vid 03.30, lätt trötta!
Nu har vi bara den olösta frågan kvar hur vi ska få hem den gula bussen från verkstan i Lycksele......

Kommentarer
Postat av: Folket och hundarna på Rönnåsen

Låter som en fantastiskt lyckad dag ;) Våran dag har varit bra. Har precis gett fåren vatten. Och vi har testat ångduschen och batun ikväll, hoppas det var lugnt?! Vi plockade givetvis ut allt som inte tillhörde bastun.. Varma, trötta och glada lägger vi oss nu framför tvn och tjockar i oss chips och dip! Ha en fortsatt trevlig resa! Kramar från oss

2010-03-18 @ 22:56:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0