Softa.....

.... är inte heller så dumt ibland, när man råkat förskjuta dygnet som jag gjorde igår!
Så idag har det blivit två vändplansgångar med olika hundgäng, bäverskav och trattisar till middag och lite oambitiöst småplockande runt köksbänkarna!
Pappan har tillbringat dagen i Gävle, for ner igår kväll, och blir väl där resten av veckan som det verkar. Småblåsigt väder har vi med vackra höstfärger och frost den sista natten!
Lite kyligt inne så idag har jag återigen haft anledning att ta in ved och hålla vedspisen igång, härligt!!

Till Sidertjärn.....

... for jag idag för att prata stående fågelhundar med ett gäng gymnasieelever från Naturbruks.
Väldigt trevligt, inte minst för att jag iår fick ta bössan med mig och tillsammans med ett gäng på 11 intresserade gå en sväng med Frida på fina marker! Jag var riktigt imponerad över hur tysta hela gänget lyckades vara i skogen, vi hade tre fågelarbeten, ingen riktigt skjutbar, men vi såg alla tre, två tjädrar och en orre! Och ett riktigt fint arbete av Frida som alla fick se, så det var mer än lyckat.
Blev sedan naturligtvis kvar alldeles för länge och pratade, hemma igen strax efter midnatt!

Ved, ved och ännu mera ved....

.... har vi sågat, klyvt och staplat idag!
Ledbrutna av den ovana kroppsansträngningen tog vi oss sedan på kvällen till lilla vändplan med Pigge och Raggan, men det var också allt vi förmådde!
Har haft lite argumentation med min lilla laptop idag huruvida vi ska fungera med nya Winner-uppdateringen eller inte, är ännu inte helt säker på vem som avgått med segern! För tillfället fungerar samarbetet emellertid hyfsat......
Roligt att läsa din blogg idag, ser fram emot ett besök bland kängurur och koalor när vi kommer över nästa år! Vi förväntar oss att du har planerat ett fullspäckat program åt oss tills dess!!!

Gåsjakt.....

= väldigt tidigt (kl 4 !!) upp i morse för Pappan = han är inte så särskillt upplagd för större engagemang under resten av dagen!
Blev de nån då? Nä, inte då!
En liten fika hemma hos Lina och Mattias på eftermiddagen, sedan startade jag ett megabak av kardemummaskorpor! Har kommit halvvägs: längderna ligger doftande på bänken och svalnar och om en stund ska de skivas och torkas! Sen blir det FIKA!!! Med smör, ost och marmelad!!
I vardagsrummet ligger gårdagens svampskörd utbredd på tork framför kaminfläkten! Så MYSIGT!!
Lagar fortfarande för mycket mat till alla måltider, men det ska väl snart bli ordning på det också!

Äntligen.....

...Vedspisdags igen!!
Nu sprakar en munter eld i vedspisen och den goa värmen sprider sig i huset!
Mat och té på riktigt vis igen, det är riktigt, riktigt mysigt!!

Skönheten & Odjuret.....

.... dvs Pigge och Vorstehn-Torstehn har varit ute med oss idag!
Odjuret hörs utan prut på 150m, smidig som ett kassaskåp forsar han fram genom terrängen under högljutt flåsande, Skönheten däremot viner kring som en älva, omöjlig att förnimma när hon är längre bort än 10m! Försiktig på vittring och laddad till tusen, jag förstår att du trivs att dra till skogs i hennes sällskap....!
Vi hade riktigt mäktigt med svamp idag, både gula och trattisar.
Hittar Pappan kameran ska vi ta en bild!
På väg till bilen fick vi oss lite riktig vildmarkskänsla till livs, då en björn gick in i våra spår och luftade sitt missnöje i ett antal kraftiga brummanden kanske 200 - 300m bort!
Vi har alltså haft en riktig toppendag, möjligen kunde den ha krönts med att Pigges tjädertupp lättat något närmare, vi fick dock en skaplig titt då han tjänstvilligt visade upp sig i flykt över hygget!
Men.... det är iallafall såsen som ä go´!

Lite bilder från födelsedagsfesten....

kommer här!
Föräldradjuren hemma hos Krantz!

Närbild på tårtan!

Marga hade plockat fina blommor!!

Partygänget framåt nattkvisten!

Inte konstigt att vi kom hem lite sent!!


Födelsedagskalas!

Ha! Nu har vi haft födelsedagskalas hos Ulf och Marga, sent nog blev det och tårtan tog slut!
Alla var där utom festobjektet, som gissningsvis vaknade till väckarklockan samtidigt som vi inmundigade det sista av grädden och chokladen!
Således alldeles försent hemma igen för att hinna med "Godmorgon" på MSN!

Fortfarande härligt höstväder.....

.... men idag har vi inte varit ute i skogen, utan en sväng in till Näsviken och Hudik!
Nu håller jag som bäst på med en födelsedagstårta till dig Mysan, som vi tänkte dra i oss ikväll istället för middag!
Ev. involverar vi Ulf och Marga också om den blir stor! (Får väl se om Pappsen lyckas lösa de tekniska problemen med datoranslutningen till kameran, så kanske vi lägger in en bild till dig att sukta över!!)
Ute surrar en nyslipad motorsåg, vi har övergått från att "planera" till att "verkställa" kapandet av veden inne i fårhagen! Har också beställt hit en "solvärme-man" som ska få lämna offert på solpanelerna inkl. inkoppling! Vem vet, kanske vi har en badbar pool när du kommer tillbaka!!   :)

Sista träningsturen med Hirvin före älgjakten.....

.... bjöd inte på några större överaskningar!
Det såg lite märkligt ut på GPS-pejlen ett tag, han var helt still på samma fläck, samtidigt som den gamla pejlen visade på rörelse och aktivitet, strupljud (skall??)
Det visade sig dock, efter att vi sprungit som stressade gaseller genom skogen för att undsätta honom en ev. attack av varg eller björn, att han legat och mumsat i sig en försvarlig mängd gamla matrester som lämnats vid vägkanten av någon mätt bärplockare! Därav strupljuden!
Dålig i magen får han tillbringa natten i hundgården...... han är ganska billig idag!
Innan dess hade vi ett litet videosamtal med den emigrerade dottern, så jättekul att höra och se dig!!!  och en smula märkligt att det fungerar så kors och tvärs över klotet!
Märkligt men Kanon!

Nu börjar vi........

.....känna oss som rutinerade distansföräldrar!
Sitter inte och blåstirrar på datorn hela dagen längre i väntan på uppdateringar från Brisbane, utan surfar nu lite avslappnat in vid 14-15 tiden och kollar läget! Vi har så smått börjat greppa tidsdifferensen nu.........!
Frida drog vinstlotten och fick följa med på vår skogstur idag; vi gick runt en underbart vacker stor myr.
Underbart vacker men tyvärr helt steril, inga pippisar alls! Jo förresten, några orrar fanns där, men de lättade innan vi hunnit fram...........
Lite lingon och kantareller (trattisar) blev det dock även idag!
Henric hade vägarna förbi och dök upp på kvällen för fika och en övernattning, alltid kul!

Oväntat.....

.... men välkommet besök i morse av Roger och Maggan, som var på väg hem igen efter 5 dagar i fjällen!
Med sig hade de sin nya unghund Qvintus, en väldigt trevlig och självständig liten munsterkille!
Lång frukost-lunch tillsammans med dem innan de for vidare mot Fjollträsk, Björnen fortsatte sin avbrutna skönhetssömn och jag gick en sväng med första hundgänget!
Senare framåt eftermiddagen fick Pigge och Raggan följa när vi tog en tur bortåt stora vändplan, bara för att upptäcka att efter solsken kommer regn!
Dyblöta när vi kom hem med endast 1,5 ltr röda bär.........men så härligt!!!

Här händer det grejjer........

Lingon och kantareller!!
Vi har naturligtvis varit en liten eftermiddagspromenad i det underbara höstvädret tillsammans med Hirvin och Frida! Inga älgar och inga fåglar blev det, men väl 3 liter av skogens röda och 1,5 ltr av det gula guldet!
Hur är det, finns det lingon i Australien??

Du skulle häpna......

.....om du hade sett Pappan på klubben idag, byggandes en lång 16m tunnel och i fullt dagsljus, utan förklädnad och i vittnens närvaro springandes runt agilityplan med Lotta och en sliten leksak!
Obetalbart!!
I fullt dagsljus!!!

DADAD-Day (Day after day after D-Day!!)

..... och vi stupar äntligen i säng, kl. 03.12, efter att minutiöst följt Airbusarnas färd runt klotet på datorn och i kartboken, ända fram till bagagebandet på Brisbanes flygplats! Så härligt att veta att du är framme nu!
Imorgon väntar oss en arbetsinsats på klubben; agilityhindren ska flyttas omkring för att passa in i helgens utställningsaktiviteter!

D-day....!!!

Japp, då var stunden kommen då Helikoptermamman definitivt fått rotorbladen avsågade!
Vi har nu genomlidit ett känslosamt avlämnande på Arlanda med tårar skvalande nedför samtligas kinder, följt av ytterligare snörvlanden då Brittish Airways plan obönhörligt steg mot skyn och lämnade oss kvar på backen.
Hela hemresan satt vi båda två och stirrade stint på klockan innan den slutligen visade på 19.20, den överenskomna tiden för ett kort samtal.  "Ja, resan hade gått bra" och "Ja, åksjukeplåstret fungerade utmärkt"
Stor lättnad hos den akterseglade föräldraduon!
300 friska kronor som hastigt laddades på kontantkortet medgav under timmarna innan flyget från Heathrow till Hongkong ett näst intill obegränsat antal samtal och SMS.
Huruvida kontantkortet fungerar lika bra vid nästa hållplats är en öppen fråga.......
Inatt kan vi emellertid sova gott!!

2 dagar kvar....

Jajjamän, idag har vi verkligen varit supereffektiva!
Efter att ha surfat runt och orienterat oss på översiktskartor över flygplatserna i London och Hongkong, samt (utan att lyckats) försökt få klarhet i om flighterna verkligen kommer att avgå som planerat och genom detta ödelagt de sista kvarvarande resterna av sinnesfrid, for jag och Mysan in till Ljusdal för en sista essentiel shopping.
Solbrillor och solkräm!!
Efter det fortsatte vi att prata om packningen som nu absolut och definitivt borde genomföras omgående eftersom hela morgondagen kommer ägnas åt ett snabbt besök t.o.r. Stockholm. 
Istället fikade vi lite till och tittade på "Hitta Nemo".........

2 ynka dagar kvar nu innan vi två föräldradjur står vinkande på Arlanda som två patetiska fossiler och snyter oss i rockärmarna!
Hmmmmmm......

5 dagar kvar......

...... och vi anar att en lättare separationsdepression är nära förestående. 
En hoppfull make föreslår som åtgärd att vi snabbt ska införskaffa oss en stövarvalp..........!!
(Vinner dock inget gehör för sin idé!!)

RSS 2.0