Älgjakt med ställande hund....

hade vi denna vecka till jägarexamen!
Hirvin fick följa med som älghundsattrapp, trivdes utmärkt i knät på Johan!


Fotoväder??

Haha, nä inte riktigt!
Försökte få en fartig bild på hundarna idag, men eftersom solen knappt orkar ner på marken, räckte inte ljuset till riktigt.......



Nu packar vi för kvällens jägarexamen, Pappan är hemma en sväng från Gävle och tänkte vara med om inga nya jobb dyker upp........

1:a advent.....

.... och jag har dessvärre ingen aning om var halmstjärnor och ljusstakar blev av när vi röjde ur förrådet på hörnet.....
Därför får jag pynta bordet med favoritoljelamporna och tända den lilla ljuslyktan över vedspisen istället!
Inga problem!
Saffransbullar, glögg och pepparkakor?? Nä, inte när jag är hemma själv, det får bli senare!



Dagarna är korta nu, under natten kom det lite blöt snö, som har legat kvar som "nästanspårsnö" idag, mulet och nollgradigt....... NOVEMBER!!




Tavlan "Tre små hundar"

...hämtades ikväll av Marinas bror, så nu finns ledig plats på tavellisten i ditt rum....!
Hon har sett den på din hemsida och var såååååå glad att äntligen få hem den!

Nu när jag är begåvad med makt och egen kamera kan du inte hindra mig från att lägga en bild på Fridatavlan här på helikopterbloggen!! HAHAHAHAAAAAA.......

Min fina Frida!


Pappan hemma på besök...

... och det är verkligen mycket roligare när vi är två!
Finväder har vi haft idag också, man fick kisa mot den ovana solen under hundpromenaderna!
Fortfarande hyperaktiva löptikar, tur att deras tilltänkta alfahanar båda är kastrerade annars hade vi fått MÅÅÅÅNGA valpar om nio veckor....:)

Lite finväder igen.....

....men inga bilder ändå!
Lyckades fixa hem en bal till fåren idag, hög tid då den andra var helt slut! Det gick såååå geschwint att köra in den i hagen trots att jag var själv, för alla ulldjuren var uppe och mumsade sly i skogen och hörde mig inte. Jag smög så tyst jag kunde, först när allt var klart ropade jag på dem och då blev det som brukligt full panikrusning hemåt. Så kul när man hör att dom bräker till svar samtidigt som dom springer i full fart, 
Bä---ä---ä---ä---ä---ä---ä...........blandat med ett frenetiskt pinglande från Åkes bjällra!
Det är så varmt och fuktigt ute också, jag får hämta ytterligare en rulle halm och vinterströa nytt inne i huset igen. 7 gr varmt har vi haft idag. 
 
Idag hade vi också veckans sista jägarexamensgrupp, måndagsgänget blev några dagar försenade tack vare besöket till Söderköping i början av veckan!
Kul som vanligt, hade en sprängande huvudvärk när jag åkte dit, men den försvann nästan helt efter någon halvtimme.

Nu har även båda pudlarna kommit igång med löpbeteende, så det är mer än livat i flocken.....fördelen är att hela gänget förhoppningsvis är tillbaka i mental ursprungsstandard om tre-fyra veckor och det ser vi fram emot med tillförsikt!

Pappan har mycket att göra i Gävle med slocknade och förrymda farledsutprickningar och har inte haft möjlighet att komma hem nåt ännu. Jag trivs rätt bra med att ha alla hundarna hemma, trots nuvarande löpstatus, det är ju inte direkt tyst och ödsligt så länge dom far omkring och härjar!

Fotoväder???

Knappast! Regn och fukt, mörkt och disigt....
Men en bra dag har det varit!  Jag har fått en genomgång på vår nygamla lilla skyttesimulator av Cege på Studiefrämjandet och avslutat med onsdagsjägarexamensgruppen!
Det blir kanon att kunna varva teorin med lite praktiska övningar inne.......OCH KUL!!
Nu avrundar vi dagen med lite nytt vedspiste, funderar på om jag ska hysta in en liten äppelkaka i ugnen också..... kanske......  :)

Osannolikt kul......

....är det med dom här jägarexamensgrupperna!!
Man är trött och lite off när man åker dit, sen tar det bara nån liten stund så är man helt på G igen!
Tisdagsgruppen med övervägande gymnasieungdomar har verkligen blivit ett kanongäng på bara tre träffar och det är sååååå kul att få tillbringa kvällarna tillsammans med de här gängen!!

Minisemester till Söderköping....

....med min goda vän Stina!
Åkte igår förmiddag och kom hem nu på kvällskvisten!
Som förevändning hade vi två saker:
1. Stinas hund Vally hade slitit av ett korsband och behövde opereras
2. Min hund Torstehn hade en outnyttjad återbesöks-/friskskrivningstid efter sin operation, samma åkomma! (Allt om detta äventyr finns att läsa i arkivet under Torstehns Rehab!!)

Hur som helst hade vi en allt igenom trevlig resa, med övernattning på Scandic City i Norrköping med rum för hund! Mycket trevligt med vattenskålar och sovkuddar på rummet!



Torstehn klarade detta cityprov galant, den enda prövningen som gick över styr var när vi skulle åka hiss och det visade sig att hela hissen var klädd med speglar i rutmönster från golv till tak. När han glatt klev in där möttes han alltså av ett par hundra hotfulla vilddjur som kom emot honom med mord i blick. Dödsförskräckt slängde han sig ut ur hissen med ett avgrundsvrål och tillbringade sedan en god stund med att försöka ta reda på vart den mordiska flocken blivit av.
Efter att ha noggrant kontrollerat vårt rum och konstaterat att det var tomt sov han sig dock sedan lugnt genom hela natten på lånad kudde bredvid min säng!





Fantastisk frukostbuffé avslutade hotelvistelsen och vi körde till kliniken för att få våra hundar åtgärdade!
Det var riktigt trevligt att återse Krister och Ann-Britt. Roligt var också när dom berättade att dom haft mycket glädje av Torstehns Rehab-dokument! Mellan 30 och 40 st hade fått ta del av det och många hade uttryckt sin uppskattning. Jättekul tycker jag, det var ju det som var meningen då jag skrev det!
Allt gick bra, Vally blev justerad och Vorstehn-Torstehn blev till min stora glädje HELT friskförklarad
Fullt ös? JA!!!, Jakt? JA !!!, Vindelälvsdraget? JA!!!
Vi kunde lämna Söderköping redan halv två, vilket gav oss ett par timmars dagsljus att köra i!
Den gula lilla bussen gick som på räls och vi var hemma redan vi åtta på kvällen!
Väl hemma i samlingen av förväntansfulla löptikar (3 st) visade Torstehn att även kastrerad hane duger till en prima hängning......
Frida har nu somnat bredvid mig med en alltigenom nöjd suck.....

Slänger in några bilder från Söderköping, en riktigt vacker stad!










den 23/11, Återbesöket på Söderköpings Djurklinik!

9 månader efter operation och äntligen kom vi iväg på återbesök/slutkontroll.
Lite spänd var jag, eftersom Vorstehn-Torstehn hade en påbörjad artros som uppkommit under det år han gått från sin första skada på korsbandet fram till operation.
Torstehn kände väl igen sig och var INTE intresserad av att gå in genom DOM dörrrarna igen, stannade och morrade vid ingången och var mycket skeptisk till att hälsa på Krister.....
En kvart efter bedövningssprutan blev han emellertid helt avslappnad och medgörlig. Vridprov och röntgen gav vid handen att han är HELT ÅTERSTÄLLD!!!! Artrosen har stannat av och kommer troligen inte innebära några större problem för honom då den inte påverkar själva leden, utan de muskler som han använder för att böja upp benet under sig. Detta kan alltså bli lite stelt framöver, men han får gå fullt, han får jaga och han får dra mig på skidor utan reservationer!!!
Kort sagt, han får leva ett fullt Vorsteh-liv!!!
Jag är SÅÅÅÅ glad!
De 52 milen vi körde hem var korta, rehabtiden bortglömd och det känns ännu en gång helt kanon att vi tog beslut om att operera honom här med denna teknik!

Äntligen lite ljus.......

Man kan verkligen konstatera att under november är dessa dagar med sol och ljus alldeles för underrepresenterade. Därför helt livsavgörande att ta vara på dem när de dyker upp......
Blir så mycket bättre när snön kommer, men ännu så länge är det som det verkar ett tag kvar...





Ser du, jag BLUNDAR INTE!!!

För lite drygt 2 månader sedan....

.... kommer du ihåg????



På väg till Arlanda, fortfarande vid ganska gott mod...




En sista glimt av ryggen din innan du försvinner bakom glasdörrarna......(yl, yl, yl...!!!)



.... och en ensam, snörvlande föräldraspillra, väntande på ett plan som ska lyfta.....!
(Den andra föräldraspillran är bakom kameran!)


Resultat av dagens jakt....

tog ju faktiskt pappan en bild på!
(Inga näsborrar här, inte!!)


och nu är det dags för Idol med äppelkaka och glass!!


Idag hade vi nåt otäckt efter oss i spåren.....

Fortfarande duggregn och novemberfukt, jag bestämde mig iallafall för att varva alla hundarna på en förmiddagssväng. Började med Torstehn lös och Frida Löptik i koppel, satte ljudboken i örat och stolpade iväg till lilla vändplan. Hemma igen bytte jag Frida mot pudlarna och gav mig iväg direkt, men vi hade inte mer än kommit ut på täkten vid voljären så började Torstehn skälla jättegrovt och sprang upp mot skogen alltjämt skällande. Vi kom ju precis därifrån, så min första tanke var att det kanske var grannen som var ute med Selma, men så kom jag på att han ju var med pappa och jagade. Torstehn fortsatte skällande mot skogsbynet, saktade av och markerade mot skogen hela vägen och tvekade först en stund innan han försvann utom synhåll. Därefter hörde jag honom fortfarande grovskälla inifrån skogen och efter en knapp minut kom han tillbaka i full fart med svansen mellan benen, sneglandes baklänges och fortfarande skällande.
Gick in igen med pudlarna, väntade en stund och tog sedan Torstehn lös och Pigge i koppel och gick upp i skogen. Båda hundarna markerade intresse för luftvittring upp genom skogen men jag hittade inga spår.... Min gissning är att det kan ha varit nån nyfiken nalle som kollade av mina, Fridas och Torstehns spår och sedan vek av och fortsatte åt sitt håll.  
Pigge fick vackert vara kopplad hon också hela resterande promenaden, lika så gott det eftersom hon också höglöper och säkert inte skulle säga nej om hon mötte någon charmerande stövare eller nåt annat på fyra ben!

Hur gick det då för pappan och Leif?
Jo, Selma drev ett rådjur framför din!! bössa i pappas händer, så nu har vi ytterligare ett par kilo kött att försöka få ner i frysen.....


Vinterrustat kring huset...

.... har vi börjat med idag!
Många små saker som inte bör stifta närmare bekantskap med snöslungan har stoppats i svarta säckar f.v.b. till Åkerslund och även den lilla älgbanan har plockats ihop och nattats för vintern.
Det är verkligen korta och mörka dagar nu när det är ruggväder och ingen snö söm lyser upp, varje dag överraskas man av den tidiga skymningen, den kommer liksom på en gång......småhundarna med Torstehn hann iallafall få sig en liten vända och vi fick också snökedjorna på traktorn idag. Den övningen är alltid likställt med ett oergonomiskt gympapass, men gick ändå ovanligt smidigt iår!

En fysisk dag.....

... har vi haft idag!
Började naturligtvis med en liten promenad i regnet med småhundarna och Torstehn!
Flickorna löper bägge två, det är måttligt kul. Pojkarna har helt glömt bort att dom faktiskt är kastrerade, springer omkring med rosettöron och fjädrar sig, virila som aldrig förr......
När regnet gav vika för lite klarare, torrare luft tog vi tjuren, eller snarare de kvarvarande fyra småbaggarna vid hornen. Hög tid, och de fick en lugn och harmonisk hädanfärd med den lovande doften av villiga tackor i nosen! Ingen stress, precis som det ska vara!
Hann nätt och jämt duscha innan det var dags för den lilla, behändiga onsdagsgruppen på jägarexamen! Idag var vi bara 6 st, det är helt annat än de fullsmockade måndags- och tisdagskvällarna!
Det är verkligen kul alla dagar, och så olika, fast vi läser samma kapitel. Så fascinerande att se hur alla i en grupp verkligen påverkar och formar hur gruppen blir som helhet!
Det märker väl ni av också tänker jag.....!!!

denna dag - pappersdag!

såna ska man ju också ha ibland......
Återstår en del imorgon, men sedan är jag ikapp igen, härligt!
Pappa fick ta hand om tisdagsjägarex själv idag eftersom jag skulle på möte i Hudik, det hade gått kanon!
Inga roliga bilder idag alltså, men vad kan man förvänta sig...... en av myrbilderna pryder nu iallafall min telefon som öppningsbild, så du ser, jag kommer den lite närmare för var dag som går.
Snart kanske jag törs prova att ringa på den också!!

Sån fin novemberdag.....

...  med härligt, typiskt novembeväder när det är som bäst, som gjort att tillbringa ute i skogen!
Vi tog en sväng, först med Hirvin och sedan med Frida på Mållång, såg en fin tjädertupp från bilen och hittade faktiskt också en handfull spänstiga trattkantareller som överlevt vinterkylan!
Lite fina frostnupna lingon fanns också kvar på sina håll.
De får en speciell smak, lite som tranbär.
Kanongott!

Det var lite fuktigt idag, inte så mycket regn som tät dimma, men kameran åkte fram ändå korta stunder.
Kunde inte motstå den trolska stämningen på myren......
Håll till godo!






















Ny bal till fåren...!!

Söndag och ingen bra dag att gå ut med vovvarna, eftersom Pigge löper och älgjakten pågår runt oss!
Igårkväll hämtade vi en ny bal till fåren, förväntansfullt stod de och bräkte vid grinden tidigt imorse.....
Alla vet att det är läge för utflykt när traktorn skall in genom grinden, gräsmattan framför huset brukar ju erbjuda ett frestande smörgåsbord, med färskgräs, vinbärsbuskar, äppelträdsbark, bondbönor mm mm!
Idag behövde vi bara ropa tillbaks dom efter att de med egna ögon konstaterat att frosten gått hårt åt de förbjudna delikatesserna. Balen erbjöd tydligen ett säkrare kort!
Inga roliga bilder på pappans sedvanliga försök till "vallning", alltså!

Åke har som vanligt mest bråttom ut......


Förväntansfull trängsel......


det gäller att vara först!


Järnet......!!!


mot husets gräsmatta som vanligt.....


Nya balen på plats, BÄÄÄÄÄÄÄÄÄ......


Ordningen återställd!!


!!!


Jaktväder....

Härlig dag!
Bilderna talar för sig själv.............




Efter promenaden med småhundarna var det Pigges tur att ikläda sig "status-västen" och följa en tur bortåt stora vändplan.....






Inte så dumt, va,va,va,va,va,va??????
(Förstår inte att du överhuvudtaget vill ha någon annan fågelhund......!!!)

Torsdag morgon.....

....och vad blir det för frukost????

NYBAKAT!!





Pappan har tagit med sig Illika och grannen ut för att kika efter rådjur.
Det är samma fina, lite grå vinterväder som igår men jag stannade hemma för att komma ikapp lite med jobbet!
Och mysa med låååångfrukost!!


Första vinterdagen...



Uppe på lilla vändplansvägen!



Glad pappa med Hirvin



Sista rakan nedanför hygget...



Fint jaktväder!!



... och mina alster från kursen!

Salladsskål i samma stil som den gröna




Fossilernas revanch!!

Denna dag - ett genombrott!
Efter en inte alltför angenäm rectoscopi-upplevelse på kirurgen i Hudik beslöt jag mig för att jag var värd en rejäl belöning! Det tog inte många sekunder att bestämma sig för en Mustanglila Nokia med kameror på alla sidor!
Gissa om pappan är avis!!!
Så håll till godo med dagens bilder, dels tagna i underbart toppjaktsväder under hundpromenaden och dels på de alster jag hittills fått klara på keramikkursen!
Hädanefter blir det MÅNGA bilder i bloggen!!


Elvis has left the building!!

DVS Paketet är äntligen skickat!
Så nu kan du börja längta.....

Första träffen med Jägarexamen tisdagsgruppen indikerar att övervägande antalet skogsarkillar går mot ett brutalt uppvaknande vad gäller egen insats i projekt jägarexamen.
Inte alltför oväntat! 
Nästa gång ska vi ruska om dem i deras halvsovande betraktelse av den egna ambitionens högst ringa betydelse för kursresultatet med ett oförberett prov på lästa kapitel...... MOHAHAHAHAHAAAAAAAAAA

Ja, jag vet, jag är en DÅLIG människa!

Skönt att känna sig pigg igen, även om hostan och röstövertygelsen inte riktigt är på plats ännu. Hundarna har iallafall fått sig varsin liten promenad i frostvädret     
Och jag med!

HAHAHAHAAAAAAAAAAAA

YES!!! Tisdag morgon och jag är full av energi, ÄNTLIGEN!!!!
Nu vill jag göra massor, ska börja med att komma ikapp på jobbet, lite papper att fixa med, sen blir det ut med vovvarna och sen blir det, och sen blir det, och sen blir det!!!!!
Pappan är iväg med grannen och "prövar ett rådjur" med Selma. Illika sitter i hundrummet och skäller frustrerat sedan en timme tillbaka...... nackdelen med att ha vapenskåpet inom synhåll för hundrummet.......hmmmm
Nybakade frallor var SÅ GOTT på morgonen, värt lite degmage!

Tillbaka till ordningen

Haha, äntligen lite action igen!
Första jägarexamensgruppen växte från 9 till 12 deltagare ikväll ( alltså 2 fler än absolut max...) och det var SÅ KUL!!
Idag har varit härligt väder. Frost på marken och soligt, men bara det ena hundgänget fick ut och lufta sig idag, vågade inte fresta på luftrören, eftersom jag har haft lite astmakänningar de senaste kvällarna....Det var en massa år sedan sist, trodde faktiskt att jag vuxit ifrån det!
Blir iallafall Pigge och Frida som får första svängen imorgon!

Men på kvällen kunde jag inte avhålla mig från att jägarexama, det är kanon att kurserna dragit igång igen!
Och nu är ju förberedelserna gjorda; tisdag och onsdagsgrupperna blir som att plocka russinen ur kakan!
Måndagsgänget var kanon, vi hade supertrevligt! Pappan hann precis hem från Gävle och det känns bra att han är hemma nu i 2 veckor. Har också ringt och fixat lite akutpanik-astmamedikamenter, ifall det kör ihop sig när man är ensam hemma kan det ju bli lite tokigt.....dumt att riskera!!

Trassel har varit bogserbåtshund idag. Det var meningen att hon skulle skolas in och leka lite med Pontus runda Pitbull, men den blev lite blyg när Trassel morrade, så det blev inte så mycket leka av.
Hon hängde istället mest med Pappan runt båten som en avsparkad svart HellyHansen-socka som råkat fastna längst ut i byxbenet, kanhända har hon redan avslutat sin korta karriär som skeppshund på B/B Järven....
 
Nu ligger också lite degkluttar på plåten och väntar på att gräddas imorgon bitti, var ett tag sedan det doftade nybakade frallor till morgonmålet...........

Söndag - Vilodag.....

!!!!
Ja, ett par dogwalks, men annars duktig, stillsam mamma.
Nu börjar det bli verkligen VÄLDIGT BOOOORING att ta det lugnt, men det är fortfarande trögt att andas på kvällarna, hostan ligger i startgroparna och det är väl bara att ta skeden i vacker hand och avvakta!
Som väl är känner man sig lite off, vore ännu svårare med slow-tempo ifall det sprittade och spratt i kroppen som vanligt!

Duktig mamma.....

....har hållit sig lugn och stilla HELA lördagen.
Men har det hjälpt, då???? NÄ!!
Lagade iallafall lite god mat på kvällen, Norgefisk med pesto och rödvin.
Tråkigt bara att jag inte kunde känna smaken..........
Eftersom jag har stora problem att imitera din röst, håller jag på att träna Pigge på en speciell inkallning med visselpipan. Hon är nämligen fortfarande din hund, och inte så förfärligt motiverad att byta människa till mig eller Pappan. MEN.... med lite oemotståndligt godis och frestande skogsaktiviteter ska vi nog kunna vinna över henne så småningom!!! 
SKA BARA BLI FRISK FÖRST........

OK, OK, OK.....

... inget mer trotsande av virus, very sorry dogs!
Pappan kom hem imorse, bra det, för det var hög tid att värpa ett dinosaurieägg hos fåren!
Gemensam proviantering fyllde även på våra foderreserver i form av gigantiska fruktmängder.
Jag har bestämt mig för att vara lite ödmjuk och satsa på att försöka hitta stämbanden och stå på benen på måndag kväll till jägarexamen......  
No more dogwalks or physical ansträngning förrän the Virus is gone!
Ska bli väldigt skönt att hitta ut ur dimman, ju förr dess bättre!
Japp!

Kanske lite förhastat....

.... men jag stod inte emot 8 par anklagande ögon en dag till, utan trotsade mitt invaderande virus och gick erfoderligt antal promenader idag för att samtliga skulle få sträcka lite på benen.
Kanske inte så jättesmart, men skönt!
Nu ska jag bara konsekvent ignorera impulserna till rethosta som envist invaderar mitt sinne och istället ta en het ångdusch som rensar luftvägarna! 
3 pass i massagefåtöljen efter varann var en höjdare!
Sista äpplet i fruktkorgen förvandlad till en liten, men ack så välsmakande smulpaj har förgyllt min stund framför TV:n nu på kvällen!
Imorgon MÅSTE jag till köpingen och proviantera!! 

Mera snö.....

...och halkvarning i större delen av Sverige var det igår.
Själv var jag inte så drabbad, eftersom allmäntillståndet icke medgav några som helst utsvävningar i form av varken bilresor eller dogwalks, fick dock masa mig ut och hämta ett par korgar ved för att hålla myset upp inomhus!
Vila är trivselmässigt en aning överskattat om man inte kan varva det med fysisk ansträngning!
Fick även ställa in keramikkursen, vilket grämer mig fortfarande.....

Nu är här ganska tidig fredagmorgon, jag är feberfri (tror jag!!) och har just tvingats ur sängen av en obarmhärtig, kissnödig basset. Elden sprakar i både kamin och vedspis och ute är det fortfarande lite grått. Det snöar inte längre, det som föll igår håller på att slaska bort...... i bästa fall kommer jag mig ut en sväng idag!

Typiskt novemberväder......

.... med kladdsnö från gråhimlen.
Jag masar mig runt och försöker spara stämbanden, hundarna gillar läget med den nya, lågmälda människan som plikttroget följer med på promenaderna utan att ställa några direkta krav på uppmärksamhet från deras sida.
Pappan har varit hemma en sväng, men blåsvädret fick honom att lämna Rönnåsen för Gävle nu på eftermiddagen; likaså gott, han sitter ändå bara och väntar på att telefonen ska ringa så att han måste släppa vad han ev. har för händer och åka ner.
Har kokat en megastor gryta med kålsoppa och funderar som bäst på om den inte skulle tjäna på en liten äppelpaj som avslutning.......
ABSOLUT!!

En stillsam dag....

fick det bli idag.
Lite allmänt däven efter gårdagens kraftansträngning med uppstarten fann jag denna dag vara en bra dag att sitta och fixa lite med jägarexamenspryttlarna på datorn.
Två små vändplansturer med olika hundgäng kunde jag dock inte låta bli att unna mig innan mörkret smög sig på och kanske är det dessa jag nu får betala med en alltmer försvinnande röst och en irriterande rethosta som envist pockar på uppmärksamhet.
Tur att jag inte har så många att prata med hemma nu, med ljudboken i örat finns det ju andra, bättre alternativ till tystnadsbrytare än de egna stämbanden!

Och just när du trodde jag slutat blogga.....

.... kom där ett litet inlägg!
Ha, helgen har varit full av HenricoHelga-besök och jag har lyckats samla på mig en förkylning.
Hypokondrikern slog klorna i mig först; SVININFLUENSAN!!!!!!!!!!!!, men efter någon dag insåg jag att jag bara drabbats av en liten, högst banal och ganska harmlös förkylning.
Trattar nu i mig vitlök, apelsin-grapejuice och Esperitox för glatta livet!
Uppstart på jägarexamenskurserna idag har jag också haft. Kanske en fördel att vara lite febermatt, jag var inte lika högtempererat manisk som vanligt och detta bidrog troligen till att de flesta förstod vad jag sa om studieupplägget, kursinnehållet och veckans läxa! Sitter nu och scannar in fågelbilderna på datorn för att kunna köra dem i storformat på väggen med kanonen istället för att sitta och vifta med pyttesmå kort som ingen längst bak har någon möjlighet att uppfatta. Framsteg och utveckling!
Morfar har varit lite försvunnen ett dygn, men kommit hel och hållen tillrätta igen efter att ha legat i diket med bilen efter en smärre felmanöver. Lite oroligt var det ett tag......
Pappan har farit neråt Fågelbro för en liten jaktsväng, Raggan och Illika fick följa med. Det tackar vi särskilt för, då Illika fått för sig att idka högljudd envägskommunikation med sina människor titt som tätt nattetid, och eftersom hon är stendöv finns inget sätt att få henne att vara tyst utom att bifalla hennes önskningar.....mat..... vatten..... gå ut.......lite sällskap...... 
Att vänta ut en drivande hund tills hon slutar skälla är dessvärre inget framgångskoncept för en god nattsömn.....
Sååååååå märkligt att du inte längtar hem????!!!!

RSS 2.0